Skip to main content

Ben je klaar om je streetwear-game naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de top 7 streetwear trends van 2023 die de mode-industrie op zijn kop zetten. Van gedurfde grafische T-shirts tot duurzame materialen en genderneutrale stijlen, deze trends laten je streetwear-look opvallen in de menigte. Bereid je voor op een explosie van kleur, stijl en individualiteit terwijl we dieper ingaan op deze onmisbare trends.

1. Vetgedrukte Grafische T-shirts.

Grafische T-shirts zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de streetwear-cultuur, en in 2023 worden ze nog opvallender. Deze T-shirts zijn voorzien van gewaagde ontwerpen, unieke afbeeldingen en levendige kleuren die een krachtig statement maken. Merken zoals Off-White, Supreme en Palace Skateboards hebben de trend gezet met hun gedurfde graphics en oversized logo’s. Of je nu kiest voor een T-shirt met een opvallende print of een shirt met een krachtige slogan, met een vetgedrukt grafisch T-shirt kun je je persoonlijkheid en stijl op een unieke manier uitdrukken.

2. Kleurrijk met Color-Blocking.

Color-blocking is een techniek waarbij verschillende delen van een kledingstuk worden gekleurd in contrasterende tinten, waardoor een visueel krachtig effect ontstaat. Deze trend is in 2023 in volle bloei en biedt eindeloze mogelijkheden om je streetwear-look te verlevendigen. Merken zoals A-Cold-Wall, Heron Preston en Ambush Design hebben color-blocking omarmd en integreren gedurfde kleurencombinaties in hun collecties. Denk aan felle kleuren zoals blauw en geel, groen en roze, of rood en zwart. Door te spelen met kleuren en contrasten kun je een gedurfde en unieke stijl creëren die de aandacht trekt waar je ook gaat.

3. Geïnspireerd door sportkleding.

Sportkleding blijft een enorme invloed uitoefenen op de streetwear-mode, en in 2023 zetten sportieve elementen hun triomftocht voort. Atletische kledingstukken en sportieve details zijn niet alleen functioneel, maar geven ook een dynamische uitstraling aan je streetwear-look. Denk aan trainingsbroeken met opvallende strepen, jassen met sportieve logo’s of sneakers met een sportieve flair. Merken zoals Nike, Adidas en Puma hebben altijd een sterke band gehad met streetwear en blijven innoveren met nieuwe ontwerpen die sport en stijl combineren. Voeg een vleugje atletische inspiratie toe aan je streetwear-outfits en creëer een cool en energiek statement.

4. Functioneel en Stijlvol met Technische Stoffen.

Streetwear is altijd een combinatie geweest van mode en functionaliteit, en in 2023 zie je deze fusie tot leven komen met technische stoffen. Merken experimenteren met geavanceerde materialen zoals Gore-Tex, Cordura en technische nylon om kleding te creëren die niet alleen duurzaam en stijlvol is, maar ook bestand is tegen de elementen. Denk aan waterdichte jassen, windbestendige broeken en ademende technische stoffen die je beschermen tegen alle weersomstandigheden, terwijl je er tegelijkertijd trendy uitziet. Deze technische stoffen voegen een functioneel element toe aan je streetwear-garderobe, waardoor je klaar bent voor elk avontuur dat op je pad komt.

Vito Wormgoor

5. Denk aan een beter milieu met duurzame materialen.

Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een absolute noodzaak in de mode-industrie, en streetwear is geen uitzondering. In 2023 zie je een groeiend aantal streetwear-merken die zich richten op duurzaamheid en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Gerecycled polyester, biologisch katoen en plantaardig gelooid leer zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame materialen die steeds meer worden gebruikt. Deze materialen verminderen de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen en verminderen de impact op het milieu. Daarnaast implementeren merken ook duurzame productieprocessen, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van afval. Door te kiezen voor streetwear van duurzame materialen kun je niet alleen bijdragen aan een betere planeet, maar er ook nog eens fantastisch uitzien.

6. Ga retro met vintage sportkleding.

De jaren 80 en 90 zijn terug van weggeweest, en vintage sportkleding is hotter dan ooit. Merken zoals Champion, Adidas en Nike herintroduceren klassieke sportkleding stijlen uit die tijd, en streetwear-liefhebbers omarmen deze nostalgische trend. Van retro tracksuits en old-school basketbalschoenen tot vintage T-shirts met iconische logo’s, de mogelijkheden zijn eindeloos. Mix en match vintage sport kledingstukken met moderne streetwear-items om een unieke en eigenzinnige stijl te creëren die een eerbetoon brengt aan het verleden en tegelijkertijd helemaal van nu is.

7. Inclusiviteit en diversiteit.

Inclusiviteit en diversiteit zijn sleutelwoorden in de moderne samenleving en een sterk onderdeel van de streetwear trends in 2023. Streetwear weerspiegelt deze waarden in de opkomst van genderneutrale stijlen. Steeds meer streetwear merken omarmen genderneutraliteit door unisex kledingstukken te ontwerpen die door iedereen kunnen worden gedragen, ongeacht hun geslacht. Deze kledingstukken hebben vaak eenvoudige, strakke ontwerpen en maken gebruik van genderneutrale kleurenpaletten. Het idee achter deze trend is dat kleding een vorm van zelfexpressie is die niet beperkt moet zijn tot gendernormen. Door genderneutrale stijlen te omarmen, kun je je individualiteit en persoonlijke stijl omarmen, terwijl je bijdraagt aan een inclusievere en gelijkwaardige samenleving.

Conclusie.

De streetwear-trends van 2023 zijn gedurfd, kleurrijk en gericht op individualiteit en duurzaamheid. Of je nu kiest voor grafische T-shirts, colorblocking, sportieve invloeden, technische stoffen, duurzame materialen, vintage sportkleding of genderneutrale stijlen, er is een trend voor iedereen. Streetwear is meer dan alleen kleding – het is een manier om je persoonlijkheid uit te drukken en je unieke stijl te laten zien. Met deze trends kun je jouw streetwear-look naar nieuwe hoogten brengen en er tegelijkertijd voor zorgen dat je stijl ethisch en milieubewust is. Dus stap uit je comfortzone, experimenteer met nieuwe looks en maak een statement met jouw streetwear-stijl in 2023!

× Hoe kan ik je helpen?