Skip to main content

Focus op duurzaamheid bij Future Icon.

Duurzaam textiel wordt gekweekt, verwerkt en geproduceerd met een minimale impact op het milieu wat betreft energiekosten, grondstofgebruik; broeikasgassen/kooldioxide-emissies; toxische emissies en afvalproductie. Bij Future Icon dragen we hier graag aan bij.

Bij Future Icon werken we met fabrieken die voorrang geven aan organische of gerecyclede materialen die zorg dragen voor uw huid én het milieu. Daarmee voldoet de volledige productieketen aan de strengste milieucertificeringen en -labels van de huidige markt.

  • Future-Icon maakt geen gebruik van conventioneel katoen. Het merendeel van onze kledingstukken bestaat voor 100% uit biologisch katoen.
  • Gerecycled polyester (tot 15%) wordt eveneens gebruikt in combinatie met het biologische katoen van een aantal van onze sweaters.
  • En om te zorgen dat onze sweaters altijd superzacht aanvoelen voor jou als drager, komt de huid nooit in direct contact met het polyester!

Gebruik van biologisch katoen.

Biologisch katoen is een natuurlijke, ggo-vrije vezel die veel minder water vereist dan conventioneel katoen. Bovendien wordt het katoen verbouwd zonder gebruik van chemicaliën (geen kunstmest of pesticiden) en dankzij de voorkeur voor teeltrotatie blijft de bodem gezonder, vruchtbaarder en vochtiger. De resten van het scheidingsproces van de katoen worden gerecycled tot dierenvoeding.

Hiervoor maken we gebruik van de zogenaamde GOTS standaard. GOTS, staat voor het label Global Organic Textile Standard. Dit is de strengste certificering voor textiel van biologische vezels. Deze werkwijze en certificering houdt rekening met de volledige productieketen: van de oogst op de katoenvelden tot de vervaardiging van de vezels, van het maken van de kledingstukken tot het eindproduct vóór bedrukking en zelfs met het exporteren van onze kleding!

Dit label bevestigt dat het katoen verbouwd wordt zonder ggo’s of chemicaliën en dat tijdens het bewerken en verven geen verboden giftige stoffen worden gebruikt. Daarnaast garandeert het GOTS-label door de hele productieketen de naleving van de sociale normen opgelegd door de Internationale Arbeidsorganisatie.

De Global Recycled Standard bevestigt dat het gebruikte materiaal gerecycled is: het polyester is gemaakt uit PET-flessen, het katoen uit snijresten. De GRS heeft daarnaast betrekking op de naleving van de sociale en ecologische normen, zoals afvalwaterbehandeling, de afwezigheid van giftige additieven en het naleven van de arbeidsvoorwaarden in onze partnerfabrieken.

De fabrieken waar onze kleding geproduceerd wordt, hebben allen een PETA-certificaat. Dat houdt in dat er géén dierproeven worden uitgevoerd voor materialen, formuleringen of eindproducten.. Bovendien is de kleding gemaakt van 100 % veganistisch materiaal, zodat jij er zeker van kunt zijn dat er tijdens de vervaardiging van de Future Icon producten niemand schade heeft geleden!

Zo draag jij de meest comfortabele kleding met een unieke look én draag je je steentje bij aan het milieu. Future Icon is er namelijk voor de drager, maar ook voor de wereld om ons heen.

GOTS - Duurzaam ondernemen
Peta Approved Vegan - Duurzaamheid
PETA - Duurzaamheid
Global Recycled Standard - Duurzaamheid
× Hoe kan ik je helpen?