Skip to main content

Nederland is een klein land, maar het steekt ver boven zijn gewicht uit als het gaat om mode. De afgelopen jaren hebben Nederlandse streetwear merken de modescene in binnen- en buitenland overgenomen. Dankzij een handvol innovatieve merken en een aantal zeer stijlvolle celebs is streetwear nu een van de populairste trends in Nederland. Hier lees je hoe het allemaal is gegaan.

Het begon met sneakerheads.

Hoewel de geschiedenis van de wereldwijde streetstyle rage al hier begon, is het in Nederland later op gang gekomen. Het begon allemaal met sneakerheads. Een paar jaar geleden begon een handjevol jongeren in Nederland met het verzamelen van sneakers. Ze struinden het internet af en reisden naar verschillende steden om de nieuwste limited-edition releases te bemachtigen. Langzaam maar zeker begon de sneakercultuur aan populariteit te winnen. Al snel wilde iedereen een paar prestigieuze sneakers.

Deze hype voor sneakers leidde ertoe dat mensen begonnen te experimenteren met hun stijl. Ze begonnen verschillende stukken samen te mixen om een unieke look te creëren. Daaruit ontstond streetwear, een modetrend die zich richt op comfortabele, casual en tijdloze kleding.

Sneakers waren niet genoeg.

Maar alleen een paar sneakers bezitten was niet genoeg. Deze jongeren wilden zich onderscheiden van de massa en hun individuele stijl uitdragen. Dus begonnen ze te experimenteren met verschillende manieren om hun sneakers aan te kleden. Toen kwam de Nederlandse streetwear pas echt van de grond.

Een nieuwe golf van merken.

Naarmate streetwear populairder werd, ontstond er een nieuwe golf van merken. Deze merken richtte zich specifiek op de behoeften van Nederlandse streetwear-liefhebbers. Ze brachten kleding en accessoires in beperkte oplage uit, die vrijwel meteen na levering uitverkocht raakten. Enkele van de populairste merken zijn Patta, BALR en Future-Icon Streetwear.

De invloed van Nederlandse streetwear merken

Met de populariteit van streetwear groeide ook het aantal Nederlandse merken dat kleding ontwerpt die aan deze trend beantwoordt. Merken zoals Future-Icon, Patta, Daily Paper en BALR staan bekend om hun trendy stijl en hun geweldige kwaliteit.

Daarnaast is er ook een groeiende Nederlandse streetwear scene van onafhankelijke designer en influencers die hun eigen stijl creëren. Door het delen van hun kunstwerken op sociale media, komen anderen in contact met deze mensen. Ook als je geen interesse hebt in streetwear, is het moeilijk om de invloed van deze scene te negeren.

streetwear celebs izzle

De toekomst van Nederlandse streetwear

Hoewel er weinig andere trends zo populair zijn als streetwear, worden er nog steeds nieuwe creaties geboren. Nederlandse streetwear merken blijven nieuwe werken creëren die aansluiten bij deze trend. Het is duidelijk dat Nederlandse streetwear hier is om te blijven. 

In de komende jaren zullen er nieuwe merken opstaan, terwijl andere verdwijnen. De meeste van deze merken richten zich op het creëren van stijlvolle en comfortabele kleding die aansluit bij de steeds veranderende streetwear mode. Het lijkt erop dat Nederlandse streetwear nog vele jaren blijvend populair zal zijn.

Conclusie.

Streetwear is inmiddels een van de populairste trends in de mode, zowel in Nederland als daarbuiten. Dankzij een handvol innovatieve merken en een aantal zeer stijlvolle celebs heeft Nederlandse streetwear de afgelopen jaren het modebeeld overgenomen. Als je op zoek bent naar een manier om je individuele stijl te uiten, is streetwear zeker het bekijken waard.

× Hoe kan ik je helpen?