Skip to main content

Streetwear is een fantastische stijl waarbij trendy casual kleding wordt gedragen met een vleugje popcultuur. Streetwear bestaat al sinds de jaren 1970 en is sterk beïnvloed door muziek, cultuur en verschillende sporten zoals voetbal. Hoewel het lastig is om de exacte oorsprong van streetwear vast te stellen, spreekt het voor zich dat deze stijl een blijvertje is. De streetwear voor dames stijl evolueert voortdurend, maar er zijn elementen van urban of streetstyle die vrij constant blijven. Hieronder volgen enkele eenvoudige streetwear voor dames tips om in een mum van tijd een streetwear-expert te worden.

Vind je eigen stijl.

Wanneer het aankomt op fashion, kunnen vrouwen heel stil zijn of juist scherp observeren. Ze volgen dan ook graag hun mode-iconen zoals o.a. de Kardashians, Rihanna en Hailey Bieber om styling inspiratie op te doen. Er bestaan echter geen regels wanneer het gaat om jouw persoonlijke stijl.

Als je op zoek bent naar een tijdloze en stijlvolle look, kun je niet fout gaan met klassiekers als een baggy t-shirt, mom jeans en witte merksneakers. Deze look is perfect voor iedereen jong en oud die zich moeiteloos wil kleden. Of je nu boodschappen doet of een avondje uit gaat, met deze kledingstukken zie je er altijd op je best uit. Dus als u zich de volgende keer gaat aankleden, pak dan deze klassiekers en geniet van het vertrouwen dat u krijgt als u weet dat u er altijd goed uitziet.

Volg de trends.

Streetwear is altijd al populair geweest onder trendsetters en fashionista’s. Het is comfortabel en toch chic, en wie het goed draagt, straalt vaak een aura van coolheid en zelfvertrouwen uit. Dit is ook waar wij als duurzaam Nederlands streetwear merk voor willen staan. Omdat streetwear vaak wordt gezien als een barometer voor wat de volgende mode is, kijken veel mensen graag naar modeshows van verschillende merken om te zien wat er momenteel op de markt is. Van edgy en avant-gardistische ontwerpen tot klassieke en tijdloze stukken, streetwear is een veelzijdige stijl die kan worden aangepast aan elke smaak. Of je nu op zoek bent naar de laatste trends of inspiratie zoekt voor je eigen persoonlijke stijl, het bekijken van modeshows is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van wat hot is in de wereld van streetwear voor vrouwen.

Hou je look kleurrijk.

Bij streetwear voor dames gaat het erom een statement te maken met je kleding. En hoe kun je dat beter doen dan door te spelen met kleuren? Beheersing van kleurtheorie is essentieel om looks te creëren die de aandacht trekken. Maar het gaat niet alleen om weten welke kleuren bij elkaar passen. Het gaat er ook om verschillende texturen en patronen te mixen en te matchen om een opvallende outfit te creëren. Natuurlijk kost het tijd en oefening om deze kunstvorm te perfectioneren. Maar investeren in kwalitatieve, stijlvolle kleding is een goed begin. Wees dus niet bang om te experimenteren met kleur. Met een beetje oefening zult u in een mum van tijd hoofden doen omdraaien.

Niet te veel verschillende streetwear brand logos.

Streetwear wordt vaak gedefinieerd door de verschillende labels en merken. Mensen die streetwear dragen hebben vaak een sterk gevoel van trouw aan één of twee bepaalde merken. In de modewereld wordt het meestal afgekeurd om bij het samenstellen van een outfit merken te mixen en te matchen. Bij streetstyle wordt het echter belangrijker gevonden om bij één of twee logo’s te blijven. Zo creëer je een unieke en samenhangende look. Als je stukken van verschillende merken draagt, loop je het risico dat het lijkt alsof je te veel je best doet. Als je daarentegen bij één of twee merken blijft, creëer je een look die moeiteloos en cool is.

Snapbacks, beanies en andere kledingaccessoires.

De snapback pet is een zeer veelzijdig stuk dat gebruikt kan worden als accessoire bij elke outfit. Ze zijn vooral populair bij vrouwen die ze graag als statement stuk gebruiken. Met onze merk petten en beanies bent u er zeker van dat u niet alleen schade door de zon op uw huid bedekt (of losse haren temt), maar ook wat flair toevoegt bij het aankleden van elke outfit zonder dat u het doorheeft.

Blijf authentiek.

Streetwear is een unieke stijl waarmee je jezelf kunt uitdrukken. Jezelf zijn kan leiden tot de creatie van nieuwe en unieke stijlen. Je stijl is subversief in plaats van je te conformeren aan alle trends op de catwalks.

Veel merken creëren hun items vanuit de verbeelding, wat wordt beschouwd als de ultieme vaardigheid in de modewereld. Het is algemeen bekend onder fashionista’s over de hele wereld dat hun stemming of houding soms een gewenste look kan creëren. Streetwear is de perfecte manier om de wereld uw persoonlijkheid te tonen, en u kunt er zeker van zijn dat u zich altijd zult onderscheiden van de massa.

Blijf in je comfortzone.

Streetwear draait om comfort en stijl. Veel vrouwen vinden echter moeilijk inspiratie bij merken die modellen met onrealistisch dunne lichamen gebruiken. Streetwear-fans weten dat de sleutel tot een goed uiterlijk het vinden van goed passende kleding is, ongeacht de maat. Baggy denim, oversized sweatshirts en andere losse kledingstukken zijn allemaal geweldige opties voor degenen die hun unieke stijl willen uitdragen. Bekijk hier ook onze tips voor streetwear wintertruien voor dames.

Mix, match en ontdek nieuwe looks.

Waag u buiten uw comfortzone als het om mode gaat. Het kan als beangstigend worden beschouwd om verschillende stijlen uit te proberen, maar het is noodzakelijk om een gevoel van zelfvertrouwen op te bouwen. Als je loskomt van de gangbare stijlen die als sociaal aanvaardbaar worden beschouwd, stel je jezelf open voor een wereld van mogelijkheden op het gebied van mode. Het dragen van kleding die als “te veel” wordt beschouwd kan soms de sleutel zijn tot het ontdekken van een individuele stijl. Wees dus niet bang om een risico te nemen en te experimenteren met verschillende trends. Misschien verras je jezelf wel met hoe leuk je streetwear vindt.

× Hoe kan ik je helpen?