Skip to main content

Streetwear is tegenwoordig helemaal in en het is ook wel vrij duidelijk waarom dat zo is. De combinatie van mode, comfort en attitude maakt het een ongelooflijk aantrekkelijke optie voor mensen die een statement willen maken met hun stijl. Maar wat maakt streetwear sweaters nu precies anders dan andere soorten truien? Laten we deze vraag eens verder onderzoeken en bekijken waarom streetwear sweaters zo populair zijn.

Het ontwerp en design.

Het ontwerp van streetwear sweaters is een van de meest opvallende kenmerken. Streetwear-truien hebben vaak unieke patronen en gedurfde ontwerpen die hen onderscheiden van meer traditionele stijlen. Ze zijn er in een veelvoud van kleuren en texturen, en hebben ze meestal een licht oversized pasvorm die hen hun typische relaxte look geeft. Hierdoor kunnen ze worden gedragen als een fashion statement en als een comfortabel kledingstuk voor dagelijks gebruik. Eerder bespraken we in dit blog nog waarom streetstyle een must-have is bij de hedendaagse generatie.

De materialen.

Een ander element dat streetwear truien onderscheidt van andere soorten truien is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Streetwear-truien worden meestal gemaakt van lichtgewicht stoffen zoals (in ons geval) biologisch katoen of polyester, waardoor ze beter ademen dan de meer traditionele, op wol gebaseerde stoffen. Hierdoor kunnen ze in warmere klimaten worden gedragen zonder oververhit te raken, waardoor ze perfect zijn voor wie in een warmer klimaat woont of voor wie gewoon iets comfortabelers wil dragen als de temperatuur stijgt. 

De streetstyle.

Tot slot staan streetwear-truien ook bekend om hun unieke stijl met veel grafische prints of slogans op de voor- of achterkant, waarmee je een statement kunt maken over je persoonlijke stijl of overtuigingen zonder dat je iets hoeft te zeggen! De oversized pasvorm helpt ook om een ontspannen look te creëren die veel mensen aantrekkelijk vinden en geeft je de vrijheid om je outfit aan te passen door lagen toe te voegen zoals t-shirts, jassen of zelfs hoeden of caps zonder er te volumineus of overdressed uit te zien.

Conclusie:

Streetwear-truien bieden een interessante mix van mode, comfort en attitude waardoor ze zich onderscheiden van andere soorten truien. Ze hebben unieke ontwerpen met lichtgewicht stoffen die perfect zijn voor klimaten met warm weer. Plus ze hebben een oversized pasvorm die een ontspannen look creëert die veel mensen aantrekkelijk vinden. Met hun gedurfde graphics en aanpasbare stijl opties is het geen wonder dat streetwear-truien populair blijven onder modeliefhebbers! Check dit blog als je meer wilt weten over de herkomst van de crew-neck.

Klaar om je streetwear stijl te verbeteren? Bekijk de Future-Icon streetwear collectie in onze shop! Met een indrukwekkende selectie sweaters in een breed scala aan stijlen, kleuren en patronen, zul je zeker iets vinden dat past bij jouw individuele gevoel voor mode. Of je nu op zoek bent naar gedurfde graphics of meer.

× Hoe kan ik je helpen?