Skip to main content

Het is een kledingstijl die typisch wordt geassocieerd met hiphop en skateboarden. Het begon in de jaren 1970 als een manier voor mensen om hun individualiteit en rebellie tegen de mainstream mode te uiten. Mettertijd is streetstyle een breed scala aan stijlen gaan omvatten, van hoodies en sneakers tot grafische T-shirts en joggerbroeken. Vandaag de dag is streetwear populair onder mensen van alle leeftijden en achtergronden, en er zijn geen tekenen dat het minder wordt. Of je nu een die-hard fashion fan bent of gewoon op zoek bent naar comfortabele en stijlvolle kleding, streetwear is zeker de moeite waard om te bekijken.

Wat is street wear?

Street wear (kleding van de straat) is een type mode dat voornamelijk bestaat uit comfortabele, casual kleding. Het werd oorspronkelijk populair bij skateboarders en surfers in Californië in de jaren zeventig en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Gangbare streetwear-items zijn t-shirts, hoodies, jassen, jeans en sneakers, petjes. 

Streetwear wordt vaak geassocieerd met hiphopcultuur en stedelijke jeugd. Alhoewel door de jaren en generaties heen je deze vorm van mode ook veel bij volwassenen ziet. Kortom street wear is niet meer weg te denken en zeer toegankelijk voor een iedereen die maar iets om mode geeft.

De geschiedenis van streetwear.

Streetwear vindt zijn oorsprong in de surf- en skate board cultuur van Californië in de jaren 1970. Deze mode stijl werd populair gemaakt door merken als Vans en Zephyr, die gedragen werden door skateboarders en surfers die kleding wilden die comfortabel en stijlvol was

In de jaren tachtig begon de hiphopcultuur in New York City op te komen en werd streetwear steeds populairder bij stedelijke jongeren. Merken als Nike, Adidas en Puma werden synoniem met deze nieuwe vorm van mode. Hip hop artiesten zoals Run DMC en LL Cool J droegen vaak deze merken in hun muziekvideo’s, waardoor hun populariteit nog verder toenam.

Streetwear begon in de jaren 1990 mainstream te worden toen beroemdheden als Tupac Shakur en Snoop Dogg vaak werden gezien met bekende streetwear merken als FUBU en Rocawear en bijvoorbeeld Kani. In de jaren 2000 onderging streetwear een grote opleving, mede dankzij merken als Supreme en A Bathing Ape (BAPE). Deze merken hielpen om streetwear in het luxe modewereld te brengen, terwijl de coole, stedelijke aantrekkingskracht behouden bleef.

Moderne streetwear gedragen door mode iconen.

Tegenwoordig is deze mode-vorm populairder dan ooit tevoren. Beroemdheden en mode-iconen over de hele wereld dragen streetwear-merken en helpen zo de plaats ervan in de high fashion te verstevigen. Hoewel streetwear een lange weg heeft afgelegd sinds zijn nederige begin, heeft het nog steeds zijn oorspronkelijke edgy uitstraling.

Talloze streetwear merken.

Streetwear is in de loop der jaren steeds meer onderwerp van mode geworden. Waar het ooit een stijl was waar geen ontwerpers bij betrokken waren, zijn er nu talloze merken die zich op deze look richten. Billabong, Vans off the wall, 8and9 en Future-Icon zijn slechts enkele van de bedrijven die deze kleding produceren. 

De toegenomen populariteit van deze stijl heeft geleid tot een wildgroei aan keuzes voor de consument. Of je nu op zoek bent naar de laatste trends of naar iets klassiekers, er is zeker een merk dat bij jouw smaak past. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar nieuwe kleding, vergeet dan niet om onze streetwear te bekijken.

Future-Icon streetwear.

Nu weet je meer over de herkomst van streetwear en waar deze mode vorm voor staat. Deze populaire mode stijl heeft een lange weg afgelegd van zijn Californische wortels tot een belangrijke kracht in de hedendaagse high fashion. Bedankt voor het lezen! Bekijk hier al onze Icon kleding en stijl jezelf met onze hippe streetwear!

× Hoe kan ik je helpen?